4.Bolest, nemoc, utrpení versus ploténky

Degenerace meziobratlových plotének je s přibývajícím věkem normální, tělo prostě stárne (myslím tím věk 60 a více), ale čím více pohybu ve svém životě máme, tím stárne pomaleji. Ploténky (i klouby) degenerují také velkou zátěží a těžkou dlouhodobou prací. Tak nějak to je přirozené.

Jenže dnes tímto „fenoménem“ začínají trpět již mladí lidé. Setkávám se s tím častěji a častěji. Faktem je, že mladí (14 – 45 let) lidé mají méně pohybu, vlastně nic nemusí, mají výtahy, auta, autobusy, myčky, pračky, počítače, různé stroje, které udělají těžší práci (dřevo už koupí nařezané) aj. vymoženosti od dětství. Říkáme si super, moc se ty naše děti nenadřou, to je fakt, jenže je to prospěšné pro jejich zdraví?

A víte, o co ještě přišly? O zdravou stravu, vodu a lásku.  O to, co opravdu vyživuje fyzické i psychické tělo. Psychické se projevuje na fyzickém, to jistě již víte.

  • Kolik znáte dětí a mladých lidí, kteří si místo coca coly či krabicového džusu řeknou o čistou vodu?
  • Kolik znáte dětí a mladých lidí, kteří si místo minerálky řeknou o bylinkový čaj?
  • Kolik znáte dětí a mladých lidí, kteří si místo salámu řeknou o rajče či kedluben?
  • Kolik znáte dětí a mladých lidí, kteří řeknou dospělým rodičům: „Mami a tati, můžeme jíst a pít pouze zdraví prospěšné obiloviny, zeleninu, ovoce, vodu a bylinky“? Nebo „Jsem moc rád, že jste mě naučili starat se o své zdraví“.
  • Kolik znáte dětí a mladých lidí, kteří jsou opravdu šťastni, protože jim bylo dáno mnoho lásky od rodičů a rodiny? Kolik znáte těch, kteří řeknou: „Mí rodiče jsou úžasní, protože mě naučili milovat, postarat se o sebe, dbát o své zdraví, naučili mě mnoho řemesel a nechali mě žít v klidu a respektu“. 

Zdravá strava, voda a láska jsou pro ploténky i každičkou buňku v těle balzámem. Ty miliardy buněk se radují a ŽIJÍ.

A víte, co je úžasné?

I když jste do této chvíle v něčem strádali, pak si to všechno můžete dát. Vyživit své tělo (domácí strava i užívání BaDů), začít pít čerstvou vodu (klidně i s citrónem) a dát si hodně lásky (výživa i pro psychiku).  Že nevíte jak? Pak přijďte a poradíme vám, neboť nelze odpověď skrze článek.

Nenechte chátrat své ploténky, i klouby či svaly, mozek či srdce. Je to vše, co opravdu máte několik desítek let. Díky zdravému tělu a plnému srdci můžete ještě více prožívat život a pomáhat těm, kteří neměli to štěstí jako vy.
Jojo, málem bych zapomněla, že se musím ještě zmínit o zdravých matracích na kterých spíte. Protože ve zdravém spánku regenerují ploténky a celé vaše tělo. Dobrý spánek je jeden za základů pro udržení zdraví.

Opatrujte své ploténky i bez doktorů. S láskou Adri.

Příště se můžete těšit na – Bolest, nemoc, utrpení versus zánět.