Klidný spánek = imunita = sladké sny.

Spánek ovlivňuje doslova každý aspekt našeho života, všechny orgánové systémy, imunitu a průběh každé nemoci. Možná si to ani neuvědomujeme, ale včerejší spánek ovlivňuje celý náš život v tomto dni. Funkci naši vnitřních orgánů, pracovní nasazení, kreativitu, výkonnost, všechny emoce, lásku, partnerský život i ten sexuální, ovlivňuje průběh nemoci, ovlivňuje každou buňku v těle.

Kvalitní dostatečný spánek = vše děláte správně, kvalitně, rychleji. To platí také u nemocí. Jestliže člověk dobře spí, pak se vše lépe hojí, regeneruje a lépe se zotavuje.

Spánek ovlivňuje – náladu, emoce, produktivitu, imunitu, reakce, myšlení, dlouhověkost, dobré vztahy, regeneruje orgány aj.

Vědci dokázali, že při nedostatku spánku se rakovinné buňky množí o mnoho rychleji. Až tak rychle, že je to klíčem k tomu, jak rychle se člověk léčí a zda se vyléčí. Jak bude tělo snášet klasickou farmaceutickou léčbu i po psychické stránce.

Ve videu jste se dozvěděli,  co nám nedostatek spánku způsobuje, na jakých úrovních se špatný spánek projevuje, zloděje, kteří nám spánek kradou a 7. kroků, jak si spánek vylepšit. Tak ještě pro opáčko.

7. KROKŮ JAK SI UDRŽET KVALITNÍ
ZDRAVÝ SPÁNEK

  1. Vytvořit si spánkový režim. Jít do postele a vstávat ve stejný čas. Ať je to přes týden nebo o víkendu. Pokud někdo dospává přes víkend, to, co zameškal přes týden, tak to znamená, že nemá dobrý spánkový režim.
    Zjistěte si svůj chronotyp a ověřte si, zda spíte tak jak máte podle svých biologických hodin.
  2. Neužívat kofein po 14 hodině. Nejen kávu, ale také různé nápoje, které obsahují kofein.
  3. Nepít alkohol 3 hodiny před spaním
  4. Akční cvičení aspoň 4 hodiny před spaním. Když si jdete večer zaběhat nebo do posilovny, tělo je unavené, usnete, ale nebude to právě ten oživující spánek.
  5. Mít zdravé, kvalitní a klidné místo pro spaní. Kvalitní matrace, polštáře, přikrývky, to je velkým základem pro zdravý a kvalitní spánek. Dále je fajn mít ložnici, kde je co nejméně elektrických zařízení, televize, počítač, telefon, co nejméně zásuvek. Mělo by být v ložnici úplná tma, zatáhnout závěsy, které nepropustí světlo, neboť hlavně játra k regeneraci potřebují úplnou tmu.
  6. Ráno hned po probuzení vychutnat si denní světlo, sluníčko. Jít na zahradu, balkón, k oknu
  7. Zvolit si doplňky stravy, které podporují zdravý spánek a regenerují organismus. Nezdravý spánek není jen to, že nespíte celou noc, ale také, že když si lehnete, tak se dlouho převalujete nebo se několikrát probudíte přes noc, či vstáváte velmi brzy. A toto všechno jsou poruchy spánku. Zdravý spánek je, že si večer lehnete a ráno se probudíte.

Doplňky stravy, které pomohou s kvalitním spánkem

Sleeping duo            Vápníky          Ikan        Chitosan         Fizzi

Mějte krásné sny i bez doktorů.

PS: Zjistěte si svůj chronotyp podle svých biologických hodin.

VIDEA O ZDRAVÍ A VITALITĚ.