Problémy s erekcí? Jak může partnerka pomoci?

„Moje mužství již není pevné jako dříve. No prostě mám problémy s erekcí a tím se vyhýbám milostným hrátkám“, stěžuje si Honza.

Jak může partnerka pomoci ve chvílích erektivní dysfunkce partnera?

Než sáhnete po pilulkách

Veřejný průzkum odhaduje že asi 54 % mužů ve věku 35 a výše, má problémy s erekcí. Je to průzkum, takže nemohu plně potvrdit, ale z praxe vím, že erektivní disfunkcí opravdu trápí mnoho mužů. Lékaři doporučují jíst tablety před stykem. Opět z praxe vím, že to v mnoha případech není potřeba. Sáhnout po pilulce je až ta poslední možnost.

Žena, která miluje svého partnera se bojí o jeho mužství, neboť ví, že v síle lingamu je ukryta také síla jeho sebevědomí. Pokud lingam sílu ztrácí, pak milující žena může pomoci.

Jak může žena svého miláčka podpořit?

1.   Nebrat si to osobně

Nevyčítat sobě ani jemu. Když jeho silák ochabne, neberte to osobně. Nemyslete si, že ho již nepřitahujete nebo že vás nemá rád. Přitahujete ho a nic jste neudělala špatně. Poruchy erekce jsou jeho problémem, vy s tím nic nemáte. Možná je jen přepracovaný a potřebuje čas odpočinku. Váš vnitřní klid a láska mu dá pocit jistoty. Neberte si jeho selhání osobně.

2. Milovat ho

Tím, že jej budete odsuzovat a vyjadřovat to, že nejste spokojená mu nepřidá. On v těchto chvíli prožívá peklo sám se sebou a je emocionálně na dně. Nepřidávejte mu. Buďte trpělivá a mějte porozumění. Vyjádřete mu, jak moc ho milujete, jde to mnoha způsoby – řekněte mu, jak ho máte ráda, obejmout ho, jít na procházku……..

Nic zase nepřehánět, protože také mnoho přehnané lásky a lítosti mu škodí.

3. Rozvinout senzualitu

Buďte mu nablízku a sdílejte intimně. Sex je sice pro vašeho muže primárním jazykem lásky, neboť se v něm emocionálně spojuje s vámi, ale pokud to nyní není možné (věřte, že je to pro něj frustrující), pak vezměte na pomoc senzualitu (více ve videu.) a udržujte intimní vztah. Můžete ho vzít na večeři, vášnivě se dotýkat, mazlit se, masírovat – prostě probouzet všechny smysly.

4. Mluvit spolu

Otevřeně ale s láskou s partnerem mluvte. Zeptejte se ho, jak mu můžete pomoci. Ujistěte ho o tom, že se to může stát každému, že vaše kamarádka se s tímto problémem potýkala také se svým mužem. Pokuste se zjistit odkud problém pramení. Je od vás pěkné, že se zajímáte o svého partnera v těžkých chvílích. A i když pomoc odmítne jistě ho to potěší. Najděte vhodnou chvíli na tento rozhovor, ale ne v ložnici.

5. Plánovat budoucnost

Plánujte s mužem budoucnost, mluvte o ní. Podpoříte ho a on bude vědět, že s ním počítáte. Jste s ním v dobrém i zlém.

6. Podpořit ho

Podpořte jeho nápady se kterými přijde. Možná sám navrhne, jak řešit vzniklou situaci. Třeba dá návrh zajít k odborníkovi, se kterým by chtěl situaci probrat. Buďte mu oporou, umožněte mu to. Může jít sám nebo s vámi. Když bude chtít jít sám, nechte ho.

Uvědomte si, že jde o jeho srdce. Přeji hodně trpělivosti a vstřícnosti.

Nejste jediný pár, ani první, ani poslední, který se potýká s touto výzvou.

7. Upravit jídelníček

Někdy stačí trošku přidat zeleniny, ovoce, ořechů a vynechat přebytek bílkovin a cukrů. Přidat nějakou tu bylinu na podporu zdraví (Vejkan + Ikan = fikan), k tomu trochu odpočinku a mnohé se vrátí zpět.

Každý muž je individualita a je potřeba najít to správné pro něj, pro jeho zdraví a jeho siláka.

8. Sex

Promluvit si otevřeně o sexu. Možná má nějaké skryté touhy, které nějakou dobu potlačoval. Potlačování čehokoli má velké důsledky na psychiku a tím na tělo. Někomu onemocní ledviny někomu ochabne mužství. Jsme jiní.

Příčiny erektivní dysfunkce

  • Únava
  • Stres
  • Vyčerpanost
  • Špatná životospráva
  • Velký tlak ze strany druhých
  • Potlačené emoce
  • Zánět v těle
  • Trauma
  • Špatné zacházení
  • Častý rychlý sex
  • Neúcta ke svému tělu.
  • Neúcta k ženskému tělu
  • Žena muže nepřijímá, nemiluje
  • Ztráta chuti do života
  • Problémy v pánevní oblasti
  • Zklamání, strach z žen
  • Nevhodné spodní prádlo

Tyto všechny příčiny se dají řešit, bez použití chemických prostředků, které ve svém důsledku ubližují ještě více. Než přejdete k poslednímu rozhodnutí – vzít si prášek, vezměte život do svých rukou a odstraňte tyto příčiny. Je dost zkušených terapeutů, kteří se zabývají sexualitou. Najdete je snad v každém okrese.

V tomto případě musíte být trpěliví také vy muži, nejen vaše žena.